Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    “СПЖ” намагається підірвати довіру до СБУ та української влади

    Проросійське видання “Спілка православних журналістів”, що лобіює інтереси УПЦ МП, продовжує спроби підірвати довіру до державної влади та органів безпеки України.

    Зокрема, 23 березня було опубліковано коментар дочки одіозного проросійського пропагандиста Яна Таксюра, який підозрюється у держзраді, Марії Трандафілавай.
    Суб’єктивна оцінка Трандафілавай опублікована із нехтуванням будь-яким балансом думок. Коментар ні СБУ, яка затримала Таксюра, ні жодного іншого компетентного органу СПЖ навіть не спробували взяти.

    Дочка пропагандиста затриманого СБУ ведучого “Першого козацького” Яна Таксюра звинувачує СБУ в порушенні елементарних прав людини та законів України (непред’явлення звинувачення, обшук без ордера, ненадання адвоката, медичної допомоги. Далі ув свому зверненні зізнається, що лікаря насправді допустили).

    При цьому Трандафілава демонструє кричуще незнання юриспруденції, заявляючи, що її одіозний батько Ян Таксюр не може бути зрадником держави, адже не був державним службовцем. Хоча, якщо відкрити статтю 111 кримінального  кодексу, то стає очевидним, що це абсолютна нісенітниця. Зрозуміло за, що могли затримати Таксюра у військовий час.

    Ймовірно і сама редакція “СПЖ” не тішить себе марними надіями щодо звільнення Таксюра в час війни.

    Натомість такі публікації мають на меті підірвати у читачів довіру до влади та СБУ і популяризувати дії “асвабадітєлєй”. На фоні цього частина духовенства і парафій УПЦ МП приєдналась до ПЦУ.

    Що відомо про пропагандиста Яна Таксюра?

    Найсвіжіше

    Популярне