П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ охрестив дівчинку із родини захисників України

    Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 3 квітня 2022 року звершив у кафедральному Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі таїнство Хрещення і Миропомазання над маленькою Соломією – дочкою захисник України Олександра Півнева.

    Хресними батьками Соломії стали командир Медичного батальйону «Госпітальєри» Яна Зінкевич та командир 1-го окремого батальйону УДА Роман Піскун, передає пресслужба ПЦУ.

    Після звершення таїнства предстоятель ПЦУ звернувся до присутніх з настановчим словом.

    «Сьогодні немовля Соломія народилася вдруге, духовно, ставши членом Церкви Христової, ставши духовним воїном Христовим. Як ви чули, в молитвах ми закликали Господа, щоби Господь дав їй світлого ангела-охоронця, який буде супроводжувати її протягом земного життя. Ми звершуємо хрещення в непростий час випробувань війною. Але життя продовжується і на нашому боці світло та добро», – сказав митрополит.

    Митрополит Епіфаній також зазначив, що в нашій наполегливій боротьбі вже відбувся моральний злам і через ці випробування народжується нова Україна та нова українська нація – нездоланна, сильна і непереможна, в якій ніколи вже не буде присутній дух так званого «русского міра».

    «Разом ми і надалі будемо боронити нашу домівку. Війна завершиться нашою перемогою, ми будемо посміхатися і будемо чути прекрасний дитячий сміх, а не ті жахливі речі, які зараз чуємо. З Божою допомогою ми неодмінно пройдемо ці випробування і станемо ще більше духовно сильними», – підсумував предстоятель ПЦУ.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній порівняв ідеологію русского міра із нацизмом. Також він назвав УПЦ МП останнім форпостом для путіна в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне