Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Грузинська церква як ніколи близька до визнання автокефалії України

    Визнання Грузинським Патріархатом Автокефалії Православної Церкви України зараз ближче, ніж будь-коли. Причина — не що інше, як вторгнення Росії в Україну, яке, здається, вразило єрархів Грузинської Церкви.

    Як повідомляють обізнані джерела orthodoxtimes.com, питання визнання ПЦУ може порушити Патріарх Ілля на наступному засіданні Священного Синоду, коли воно відбудеться (швидше за все в травні).

    Джерела кажуть, що пропозиція, як очікується, буде схвалена переважною більшістю  єрархів – членів Синоду, оскільки більшість із них вже підтримали в приватних висловлюваннях визнання Церкви України, серед них 13 постійних членів Синоду з правом голосувати.

    Не випадково Патріарх Грузинський Ілля вранці 24 лютого першим серед предстоятелів закликав припинити війну в Україні «інакше вона переросте у світову трагедію».

    Також і єпископи та митрополити Грузинської Церкви засудили вторгнення російської армії на українську територію, нагадавши, що «20% нашої країни (Грузії, – ред.) окуповано Росією».

    Раніше ми повідомляли, про 13 ієрархів Грузинської церкви, які висловилися за визнання Православної Церкви України.

    Реакція Російської Церкви на визнання ПЦУ збоку ГПЦ була очевидною. Після останніх заяв митрополитів та єпископів Грузинської Церкви московський патріархат поспішив зв’язатися з Тбілісі та попередити про необхідність зупинити кроки щодо визнання  Автокефалії ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне