Неділя, 21 Квітня, 2024
Бiльше

    Єрархи УПЦ США та Грузинської церкви об’єднались в молитві за Україну

    Через триваючу війну росії прти України, народ Сполучених Штатів зібрався всередині Меморіальної церкви Святого Андрія в Саут-Баунд-Бруку, Нью-Джерсі, щоб помолитись за постраждалих від війни українців. Сама церква, побудована як меморіал в пам’ять 10 мільйонам жертв Голодомору, здійсненого СРСР.

    До першоєрарха Української Православної Церкви США та Діаспори митрополита Антонія та правлячого єрарха Західної єпархії архієпископа Даниїла, приєднався єпископ Саба з Грузинської Православної Церкви в Північній Америці. Цього вечора обидві Православні Церкви разом зі своїми вірними об’єдналися, щоб благати Господа за Україну, просити безпеки для невинних людей. Єрархи молились за припинення війни та повернення до миру, молячись українською, англійською, і грузинською, повідомляє сайт УПЦ США.

    В оточенні місцевого духовенства Української та Грузинської Православних Церков єрархи відслужили молебен зі словами: “за нашу боголюбиву і Богом храниму  прабатьківщину Україну і за весь народ, щоб Господь Бог їм у всьому допомагав і оберігав від усякого ворога і супротивника».

    Люди, що наповнювали храм, усі схиляли голови та молилися разом, коли семінаристи Софійської Української Православної Духовної Семінарії співали: «Господи, помилуй».

    Архієпископ Даниїл зауважив, що сьогодні на народ України нападають росіяни, тому що українці не хочуть дотримуватися правил тоталітарного уряду. Вони хочуть продовжувати насолоджуватися свободою, яку вони скуштували протягом останніх 30 років. Свобода, яку вони мали у своїх серцях майже протягом останніх 2000 років. Він додав, що спробам підкорити і володіти вільною нацією необхідно покласти край. Україна – вільний народ, і вона буде стояти у вічності як вільний народ.

    Митрополит Антоній висловив подяку владиці Сабі за його бажання прийти і помолитися з українськими православними. Митрополит Антоній також запевнив, що українські віряни серцем і душею обіймають владику Сабу та подякував йому за доброту та любов, яку він проявляє до українського народу.

    Єрарх Грузинської Церкви єпископ Саба, розповів що приїхав у США, щоб бути з народом України, бо Грузія і Україна окуповані росією. У 2008 році грузини говорили, що наступною країною буде Україна. Але тоді світ цього не бачив. Тепер ми бачимо, що маємо справу з диктатором. Мій найбільший біль – це те, що духовенство не визнає зла, – сказав єпископ Саба.

    Він заявив, що багато єпископів і патріархів помилково благословляють людей, які вбивають невинних мирних жителів. Це не християнський шлях. Хто вірить у Христа, той має стати сьогодні з Україною, бо сьогодні на неї нападає антихрист. Сьогодні Україна – це Голгофа, на якій розп’ятий Христос. Ми віримо, що Він воскрес і в кінці воскресне Україна, і Світло переможе темряву, – підкреслив єпископ Саба.

    Єрарх Грузинської Церкви висловив свою підтримку від себе, своєї єпархії, Грузинської Православної Церкви та Грузинської Громади, усі вони стоять за Україну та її народ і бажають допомогти всіма можливими способами. Грузини сьогодні поділяють біль українців і готові допомогти своїм побратимам.

    Найсвіжіше

    Популярне