Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Маніпуляція ворога: рф просуває наратив «референдуму» на Донбасі

    Центр протидії дезінформації при РНБО України повідомив про те, що росія змінила риторику пропагандистських медіа.

    За даними Центру протидії дезінформації, росія поширює наратив про проведення «референдуму» на територіях ОРДЛО щодо входження до складу рф.

    Публічно заявляють про це поки що ватажки ТОТ та депутати Держдуми, хоча така ініціатива без згоди путіна неможлива

    «Як змінилася риторика рф: 21.02 путін наголосив, що про приєднання ОРДЛО до росії не йдеться; з 24.02 в Україні триває «спецоперація» з метою «денацифікації» та «демілітаризації» держави; 23.03 керівництво Генштабу зс росії «забуло» про «денацифікацію» та «демілітаризацію» і проголосило основною метою «спецоперації» визволення Донбасу; 26.03 в ОРДЛО заговорили про референдум», — повідомили у Центрі.

    Зазначається, що зміна пропагандистської риторики рф може свідчити про те, що населенню росії спробують показати хоч якийсь результат «спецоперації», оскільки план з «денацифікації» призвів до «нацифікації» всього населення України.

    «Кремль опинився у патовій ситуації і йому необхідно фіксувати хоч якусь «перемогу»», — наголосили у Центрі протидії дезінформації.

    У самій псевдореспубліці вже давно розуміють, що їх кинули і використали, а їх статки були набагато більшими, доки не прийшли “визволителі”.

    Найсвіжіше

    Популярне