Субота, 11 Травня, 2024
Бiльше

    У росії визнали нацистським гасло “нет войне”

    Росія продовжує втілювати у життя антиутопію Орвела 1984. Центр протидії дезінформації при РНБО України повідомляє про чергову маніпуляцію окупантів. Пропаганда кремля заявляє, що відоме пацифістське гасло “Ні війні” (російською “Нет войне”), насправді “нацистське”. Що далі? Війна – це мир?, а обстріли роддомів – це знищення нацистів? Останнє вже було.

    Шокуючу заяву про “нацистське гасло” зробив відомий “експерт зі стратегічних комунікацій” Трофим Татаренков. Темою шоу були благодійні концерти під гаслом “Нет войне” російського репера Oxxxymiron.

    Репер засудив війну, дав антивоєнний концерт у Лондоні, в якому також взяли участь Б.Гребєнщиков та Земфіра. Зібрали на концерті $53000 на допомогу українським біженцям.

    У росії не забарились із реакцією. У рф тут же заявили, що використання репером цього гасла є “невипадковим”, оскільки воно “перегукується” з гаслом на нацистських листівках, що закидували в оточений Ленінград. Російське гасло завжди звучало “Ми за мир”, а “Ні війні” – це те, що пропагували нацисти”.

    Але зміст антивоєнних агітплакатів часів СРСР здебільшого формувався з лозунгів “Нет войне”, хоча і були вони проти “загарбницьких війн імперіалістів США”.

    Найсвіжіше

    Популярне