П’ятниця, 10 Травня, 2024
Бiльше

    Cуд виніс вирок іподиякону УПЦ (МП), який у храмі побив військовослужбовця

    Півтора року пробаційного нагляду, виплату 50 тисяч гривень моральної шкоди й оплату лікування потерпілого — такий вирок виніс Хмельницький міськрайонний суд іподиякону Хмельницького Свято-Покровського кафедрального собору Ігорю Слободяну за побиття в храмі Артура Ананьєва.

    Такий вирок оголосив сьогодні, 10 травня, суддя Хмельницького міськрайонного суду Володимир Навроцький, який розглядав справу, передає Суспільне.

    Суд визнав Ігоря Слободяна винним у нанесенні Артуру Ананьєву — на той час військовослужбовцю, звільненому з ЗСУ, а нині — діючому армійцю — умисного легкого тілесного ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров’я або незначну втрату працездатності.

    “Суд ухвалив Слободяна Ігоря Дмитровича визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення — проступку, передбаченого частиною другою статті 125 Кримінального кодексу України та призначити йому покарання у вигляді пробаційного нагляду строком на один рік шість місяців”, — зачитує суддя вирок.

    За словами судді Володимира Навроцького, це зобов’язує обвинуваченого повідомляти орган з питань пробації про зміни в роботі й навчанні, не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації, виконувати заходи, передбачені пробаційною програмою подолання агресивної поведінки.

    Цивільний позов, який заявляли потерпілий та його представники, суд задовільнив частково.

    “Стягнути зі Слободяна Ігоря Дмитровича на користь Ананьєва Артура Олександровича 37 тисяч 924 гривні 80 копійок в рахунок відшкодування завданої матеріальної шкоди та 50 тисяч гривень в рахунок відшкодування моральної шкоди, а всього 87 тисяч 924 гривні 80 копійок”.

    Крім того, з Ігоря Слободяна стягнуть гроші за стаціонарне лікування Артура Ананьєва в міській лікарні, за комунальні платежі потерпілого, доки той лікувався, а також судовий збір.

    “На вирок може бути подана апеляційна скарга до Хмельницького апеляційного суду протягом 30 днів з дня проголошення вироку. Судове засідання оголошується закритим”.

    Чи подаватиме Ігор Слободян апеляційну скаргу, він сказав, що поки не знає.

    Нагадаємо,  СБУ викрила настоятеля храму УПЦ (МП) на Хмельниччині. Також на Хмельниччині до ПЦУ долучилась ще одна парафія.

    Найсвіжіше

    Популярне