Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    росія може спробувати нав’язати Україні «корейський сценарій», – розвідка

    Очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України бригадний генерал Кирило Буданов вважає, що російська федерація спробує нав’язати Україні «корейський» сценарій та зібрати усі окуповані території в єдине квазідержавне утворення.

    Про це йдеться у повідомленні на телеграм-каналі українського розвідувального відомства.

    «Після невдач під Києвом і неможливості повалити центральну владу України, путін уже змінює головні оперативні напрямки – це південь і схід. Є підстави вважати, що він розглядає «корейський» сценарій для України. Тобто, спробує нав’язати лінію розподілу між неокупованими та окупованими регіонами нашої країни. Фактично це спроба створити в Україні Північну та Південну Кореї. Адже проковтнути всю державу він точно не в силі», – розповів Буданов.

    «Окупанти спробують сколотити окуповані території в єдине квазідержавне утворення, яке протиставлятимуть незалежній Україні. Ми вже бачимо намагання створити «паралельні» органи влади на окупованих територіях і примусити людей відмовитися від гривні. Можливо, вони захочуть про це поторгуватися і на міжнародному рівні», – прогнозує очільник ГУР МО.

    Водночас, Кирило Буданов висловив переконання, що для російського фашистського режиму й досі актуальним залишається питання встановлення сухопутного коридору в Крим. Але для реалізації цього плану існує головна перепона – незламний Маріуполь, який скував значні сили ворога.

    Найсвіжіше

    Популярне