П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Проросійський митрополит прибув до Польщі: російська провокація проти Церкви в Польщі?

    Митрополит Тамаський Ісая (Кіпрська православна Церква) сьогодні вирушив на український кордон, і як повідомляє портал вірних єпархії, митрополит має намір допомогти «у співпраці з місцевими православними єпархіями, де вже підтримує два центри прийому біженців». Митрополит Ісая є відвертим рупором російських інтересів на Кіпрі, і його єпархія більше російська, ніж грецька. 

    Про це пише активіст Польської Православної Церкви, релігійний експерт Патрик Панасюк. Він припускає, що це може бути російська провокація проти Церкви в Польщі.

    Ще будучи молодим ченцем Ісая багато років тому хвалився, що у його «друзів» достатньо грошей і влади, щоб привести його до єпископату. Коли Кіпрська церква нещодавно визнала автокефалію ПЦУ, він був одним із найзапекліших противників не лише цього рішення, а й архієпископа Кіпрського Хризостома II – предстоятеля Кіпрської Церкви.

    “У мене є серйозні підстави вважати, що Ісая прямує сюди, щоб з’ясувати ситуацію та провести опитування населення, можливо, також із інформацією чи інструкціями. Про його “паломництво” відповідні служби вже знають і, напевно, будуть уважно стежити за ним”, – пише польський релігійний експерт Патрик Панасюк.

    “У нинішньому становищі нашої Церкви слід уникати контактів з Ісаєю, а також співпраці чи співслужіння. Але це моя особиста думка, і я сподіваюся, що наше духовенство також розуміє всю серйозність ситуації”, – підсумував він.

    Нагадаємо, раніше митрополита Ісаю звинувачували в тому, що він не знає богослів’я і ганьбить свою Церкву. Також польський релігійний експерт прокоментував візит патріарха Варфоломія до Польщі.

    Найсвіжіше

    Популярне