Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Закарпатці звернулись із проханням заборонити діяльність УПЦ МП до президента і ВРУ

    На Закарпатті активно відмежовуються від Російської православної церкви. Після того, як Ясінянське благочиння Хустської єпархії УПЦ МП незважаючи на переконання та позицію свого керівництва, радикально вирішило боротися проти впливу РПЦ, аналогічне рішення прийняли і на сесії Ясінянської Селищної ОТГ Рахівського району.

    Про це Духовному Фронту України стало відомо з власних джерел.

    22 березня відбулась позачергова сесія Ясінянської селищної ОТГ Рахівського району, на якій, окрім бюджетних та соціально-економічних питань, присутніми було прийнято звернення до Президента України, Голови ВРУ та Прем’єр-міністра України щодо невідкладного прийняття рішення про заборону діяльності на території України та скасування державної реєстрації Української Православної Церкви Московського патріархату.

    Так, у прийнятому зверненні зазначається, що «враховуючи цілеспрямовану та відкриту спекуляцію на релігійних віруваннях наших громадян з боку російського окупанта, зокрема, що стосується діяльності на території України Української Православної Церкви Московського Патріархату, яка підпорядкована патріарху РПЦ Кірілу, штучно створеного протистояння окремих груп українського народу, розколу українського суспільства на релiгiйнiй основі, дiяльнiсть УПЦ Московського патріархату, яка носить відвертий антиукраїнський характер, з метою консолідації українського народу, беручи до уваги громадську думку жителів Ясінянської територіальної громади, вiдповiдно до Законів України «Про правовий режим воєнного стану», «Про колабораційну діяльність» та керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», ми депутати Ясінянської селищної ради просимо невідкладно прийняти рішення про заборону діяльності на території України та скасування державної реєстрації Української Православної Церкви Московського патріархату».

    Рішення прийнято більшістю голосів, зокрема: За – 19; Проти-0; Утримався-1; Відсутні на сесії – 7.

    Слід наголосити, що вказане рішення є доленосним та ще раз підтверджує наміри населення та місцевих священників Московського патріархату якнайшвидше увійти до Православної Церкви України та припинити зв’язок з московським патріархом Кірілом, який публічно благословляє на вбивство безневинних українців та наших воїнів.

    Також, важливо зазначити тверду проукраїнську позицію діючого голови Ясінянської ОТГ Андрія Делятинчука, який зумів донести до мешканців важливість рішення про заборону Московського патріархату. Маємо надію, що такої позиції та прикладу дотримаються всі громади та священники, які не зволікаючи припинять зв’язок із РПЦ.

    Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ясінянське благочиння на чолі із свої керівником Віталієм Кемінем вимагало у керівника Хустської єпархії УПЦ МП митрополита Марка (Петровція) припинити повний церковний зв’язок з патріархом Кірілом Гундяєвим.

    Фото документу

    Найсвіжіше

    Популярне