П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Окупанти обстріляли храм УПЦ МП освячений на честь “Смоленської” ікони в Харкові

    УПЦ МП продовжує страждати від російських окупантів при цьому самі єрархи УПЦ МП не бачать нічого поганого в зв’язку із московським патріархатом і продовжують поминати Кіріла, як свого предстоятеля і “гаспадіна”.

    Цього разу, 16-17 березня, рашисти обстріляли храм УПЦ МП на Холодній горі міста Харкова, освячений на честь ікони Божої матері “Смоленьска”, повідомляє сайт УПЦ МП без згадки російської причетності до даного злочину. Аналогічно і Харківська єпархія УПЦ МП не звинувачує росіян в обстрілі своїх святинь. Там просто повідомляють, що зруйновано дах, вибиті вікна та двері, пошкоджено церковне начиння “внаслідок обстрілу”. Проте хто стріляв в УПЦ МП мовчать на всіх рівнях.

    Як відомо, Смоленськ це місто в Росії, але в УПЦ МП чомусь вирішили, що в Україні має бути храм на честь Смоленської ікони Богородиці, схоже, на їх думку, в Україні немає своїх святинь, що потрібно було послуговуватись московськими, зокрема Смоленськими іконами. Ну тепер “браття” із росії надіслали подаруночки за таку “люб’язність” збоку УПЦ МП.

    Як би сумно не було це констатувати, але УПЦ МП всі ці роки наближувала війну і виступала за єдність із Росією. Тепер навіть на храми, названі в честь російських ікон, прилітають російські ракети, однак навіть це не змушує УПЦ МП розірвати зв’язки з УПЦ МП.

    Раніше, коли в УПЦ МП просили прокоментувати своє ставлення до війни, там заявляли, що вони поза політикою. Зараз, коли снаряди розриваються біля вікон їх храмів, вони просто мовчать, а деякі з УПЦ МП все ж засуджують війну, як гріх. Але ніхто не наважується розірвати зв’язку із моспатріархом Гундяєвим, який цей гріх благословив. Лише одиниці священників УПЦ МП залишили РПЦ після 24 лютого  – початку повномасштабного наступу рф на Україну. Всі ж єрархи УПЦ МП, за словами експертів, вичікують закінчення війни, щоб далі приймати якісь рішення.

    Найсвіжіше

    Популярне