Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Російські окупанти цілеспрямовано знищують сільгосптехніку в Україні – розвідка

    Російські окупанти завдають цілеспрямованих ударів по сільськогосподарській техніці України, чим підривають продовольчу безпеку всього світу.

    Про це заявили у Головному управлінні розвідки Міноборони.

    Систематичні випадки таких дій зафіксовані у Броварському районі (Київська область), Мелітопольському районі (Запорізька область), Прилуцькому, Ніжинському, Новгород-Сіверському районах (Чернігівська область), а також у деяких районах Херсонської та Харківської областей.

    Крім того, окупанти реквізують сільгосптехніку для проведення інженерних робіт, побудови укріплень та використання як тягачі для бронетехніки. До цих робіт примусово залучається місцеве населення в окупованих населених пунктах.

    «Відбувається цілеспрямоване знищення ворогом сільськогосподарської техніки. Це поставить під загрозу проведення посівної кампанії у весняний період. Що може призвести до гуманітарної кризи в окремих регіонах нашої держави. Ставиться під загрозу продовольча безпека не лише України. Наша держава є одним із основних постачальників багатьох видів сільськогосподарських культур на ринки Європи та Китаю», – заявили у розвідці.

    Нагадаємо, РПЦвУ в Криму благословляє російських солдат на окупацію України. Також священник УПЦ МП в Бородянці підтримав агресію ЗС РФ і сказав, що у 2014 році російські війська зустрічали б з квітами.

    Найсвіжіше

    Популярне