П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦвУ в Криму благословляє російських солдат на окупацію України, – “Невільний Крим”

    14 березня протоєрей Севастопольського благочиння УПЦ МП (РПЦвУ) Василь Гумаров, який також є “помічником” начальника відділення по роботі з віруючими військовослужбовцями військово-політичного відділу окупаційного Чорноморського Флоту Російської Федерації, провів із військовослужбовцями планову бесіду на тему “Блаженні миротворці”.

    Про це інформує “Невільний Крим”, передає РІСУ.

    У повідомленні зазначено, що військове духівництво Севастопольського благочиння УПЦ МП, яке весь час російської окупації Криму тісно співпрацює з військовим і політичним керівництвом держави-агресора, від початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України безперервно проводить зустрічі з російськими військовослужбовцями, “підкріплюючи їхній бойовий дух і підтримуючи правильну мотивацію”.

    Як стало відомо, 20 лютого на мисі Кришталевий цей же священик благословив військовослужбовців Збройних сил Російської Федерації на «захист батьківщини». Про це повідомляє сайт Севастопольського благочиння Московського Патріархату.

    «У мітингу взяв участь помічник благочинного Севастопольського церковного округу по роботі з віруючими військовослужбовцями протоієрей Василь Гумаров. Священик виступив перед військовослужбовцями з вітальною промовою, благословив воїнів на добре і чесне служіння Батьківщині», – йдеться у повідомленні.

    Цей же протоєрей Гумаров також відвідав створені окупантами в Криму полігони та правив молебні за “примноження любові між братніми українським та російським народами”. Про це також інформує сайт Севастопольського благочиння УПЦ МП.

    Найсвіжіше

    Популярне