Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Зеленський: окупанти вирішили «демілітаризувати» та «денацифікувати» Святогірську лавру УПЦ МП

    Президент України Володимир Зеленський прокоментував обстріли російськими окупантами Святогірської лаври УПЦ Московського патріархату. Він заявив, що обстріли росіянами монастиря УПЦ Московського патріархату демонструють, що вся ідеологія росії є брехнею.

    “На сході нашої країни окупанти вирішили “демілітаризувати” та “денацифікувати” Святогірську лавру Української православної церкви Московської патріархії”, – сказав президент, повідомляє сайт Офісу президента, передає Духовний Фронт України.

    “На час удару на території монастиря перебували тільки монахи та сотні біженців. Жодної військової цілі у лаврі чи поряд з нею не було. Але російські війська не зупиняються навіть перед ударами по лаврі. Один лише цей факт демонструє, що вся ідеологія російської держави є просто брехнею”, – підкреслив Зеленський.

    Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський повідомляв, що з гумдопомогою у Маріуполь відправили церковників УПЦ МП, які пов’язані з росією. Також 63% українців підтримують ідею розриву зв’язків УПЦ МП з російською Церквою.

    Найсвіжіше

    Популярне