Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    З гумдопомогою у Маріуполь відправили церковників УПЦ МП, які пов’язані з росією – президент Зеленський

    Президент Володимир Зеленський натякнув, що російські загарбники не надто освічені і навіть не розуміють, що таке інсулін чи діабет, тому 12 березня разом із гумконвоєм у Маріуполь поїхали представники церкви, зокрема УПЦ МП. Президент України висловив сподівання, що російські окупанти не стрілятимуть у представників Церкви, яка з ними пов’язана.

    Про це сказав президент України Володимир Зеленський під час зустрічі із журналістами, передає “Українська правда“.

    “Зараз у Маріуполь ми повезли гумдопомогу – це уже 5-й раз. Їжа, вода, медикаменти… Люди навіть не розуміють, що таке інсулін. Стоять люди якісь військові з бородами, якісь чеченці, які не пропускають людей. Вони навіть не розуміють, що таке діабет. Я не хочу говорити про речі, які пов’язані із етикою, з життям, з дітьми, з памперсами. Про звичайні людські речі. Ми дуже стримано на це реагуємо, хоча могли б реагувати жорсткіше, але ми повинні реагувати так, як воно буде допомагати та давати результат, тому на Маріуполь сьогодні поїхали представники церков. Ми з ними з’єдналися і вони сказали: “Так, ми поїдемо”, тому що до цього конвой розстрілювали російські війська. Поїхали церковники з різних церков. Також там є представники православної церкви, яка пов’язана з російською церквою і якщо вони будуть стріляти і в тих церковників, які з ними пов’язані, тоді у мене уже просто немає слів”. 

    Нагадаємо, у Маріуполі російські загарбники вже вбили більш як 1,5 тисячі містян. У місті гуманітарна катастрофа. Окупанти тримають у полоні фактично усе місто і не допускать гумдопомогу та не допускають евакуації. Також жінка з розбомбленого окупантами пологового будинку в Маріуполі народила дитину, але досі перебуває під обстрілами.

    Найсвіжіше

    Популярне