П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Єрархи УПЦ США ​​обговорили з патріархом Варфоломієм плани на майбутній Собор УПЦ США

    Перебуваючи в Константинополі (Стамбул) в Неділю православ’я, єрархи Української Православної Церкви США зустрілися з Вселенським патріархом Варфоломієм І у патріаршій канцелярії Фанару.

    Про це повідомляє сайт УПЦ США.

    У присутності Халкидонського Митрополита Еммануїла єрархи УПЦ США ​​обговорили з Патріархом плани на майбутній Собор УПЦ США ​​у жовтні цього року, а також необхідність пристосування у сфері духовного управління Церкви, готуючись до нової реальності служіння в часи після пандемії Covid-19.

    Під час богослужіння в Неділю Православ’я, разом з єрархами УПЦ США у храмі був присутній Прем’єр-Міністр Греції пан Кіріакос Міцотакіс, який відвідав літургійні богослужіння Першої Неділі Великого Посту в Патріархії.

    Звертаючись до присутніх, Вселенський Патріарх згадав про триваючу війну в Україні, зазначивши «…Наш Господь і Спаситель Ісус Христос є “Бог миру”. Його Церква молиться про “мир згори”, “мир Божий, що перевищує будь-який розум” (Флп. 4:7), але також “за мир у світі”, який є відображенням справедливості. Ми спостерігаємо за трагедією українського народу та захоплюємося його запеклим опором безсоромному загарбнику. Нам також приємно бачити сміливу реакцію громадян Росії на це кровопролиття. Ми закликаємо до негайного припинення вогню на всіх фронтах війни. Насильство і війна не тільки не вирішують розбіжностей, а тільки спричиняють біль і смерть та створюють ще більш складні проблеми. Вторгнення і війна мають припинитися негайно, зараз, і має бути надано нову можливість діалогу, обравши найкращий спосіб примирення. Війна є порушенням міжнародного права, котре тепер виступає “законом миру”».

    Вітаючи українських православних єпископів зі Сполучених Штатів Америки та діаспори, Вселенський Патріарх підтвердив батьківську любов і турботу про духовну паству ПЦУ та вірних УПЦ США ​​та діаспори по всьому світу у важкі часи російської агресії проти народу України.

    Єрархи УПЦ США повернуться до Сполучених Штатів Америки у вівторок, 15-го березня 2022 року.

    Також під час зустрічі обговорили душпастирські потреби вірних у Сполучених Штатах Америки, Західній Європі, Австралії та Південній Америці. Митрополит Антоній поінформував Його Всесвятість про благодійну кампанію гуманітарної допомоги, яку розпочали УПЦ США ​​та парафії по всій УПЦ в Діаспорі, намагаючись надати базову допомогу мільйонам людей у ​​різних регіонах України, а особливо біженцям у Західній Європі. Планується, що Архієпископ Даниїл здійснить подорож до Мюнхена, Німеччина, щоб відвідати парафії Церкви в цій країні та скоординувати гуманітарну допомогу, яка готується до відправлення в Україну.

    Найсвіжіше

    Популярне