П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У Білорусі лікуються поранені в Україні російські військові, запасів крові не вистачає — Генштаб ЗСУ

    На 18-й день повномасштабної війни окупанти продовжують використовувати цивільну інфраструктуру для військових потреб. Українські бійці продовжують давати відсіч.

    Про це повідомляє Генштаб ЗСУ станом на 6:00 13 березня.

    Стан, положення та характер дій сил оборони без суттєвих змін. Окупанти продовжують використовувати цивільну інфраструктуру для військових потреб. Так, розміщують підрозділи та техніку на об’єктах підвищеної небезпеки, обстрілюють мирне населення, проводять незаконні перевірки речей та обшуки місцевих, перевдягаються у цивільний одяг та форму ЗСУ.

    За даними Генштабу, морально-психологічний стан військ окупанта, який брав участь у боях зі ЗСУ, погіршується, зростає кількість випадків дезертирства та відмов щодо виконання наказів.

    За наявною інформацією, у білоруських медзакладах південно-східного регіону лікується велика кількість поранених російських військових після бойових дій в Україні. Запасів крові для проведення хірургічних операцій не вистачає. Залучають резерви, які накопичили для громадян Білорусі, приблизно 2/3 резерву перенаправили на потреби військових рф. Почалась кампанія збору крові серед цивільних і працівників бюджетної сфери.

    Через втрати рф формує нові підрозділи. Так, командування росії планує залучити приблизно 1500 людей зі складу 40-ї окремої бригади морської піхоти (Петропавловськ-Камчатський, Тихоокеанський флот).

    ЗСУ за минулу добу знищили два вертольоти, два винищувачі та два безпілотники.

    Найсвіжіше

    Популярне