П’ятниця, 24 Травня, 2024
Бiльше

    Найбільший у світі виробник обладнання для відновлювальної енергетики Vestas зупинив 4 проєкти в росії

    Повномасштабна війна росії проти України обходиться агресору дуже дорого. Окрім санкцій росія перетворюється на СРСР 2.0. Крім цього Центр протидії дезінформації при РНБО України повідомляє: Росія не тільки стає аутсайдером на світовому ринку нафти та газу, іноземні компанії блокують розвиток відновлювальної енергетики у РФ.

    Найбільший у світі виробник обладнання для відновлювальної енергетики Vestas зупинив 4 проєкти в РФ. Ця компанія мала допомогти Росії з будівництвом вітряків у рамках переходу країни на «зелену» енергетику. Згідно з оприлюдненим у 2021 році плані, у найближчі 10 років Росія планувала стати постачальником №1 «чистої» енергії до країн Європи.

    Давній і найбільший німецький партнер «Газпрому» компанія Uniper списує «Північний потік – 2», тобто відмовляється від газопроводу і російського газу. Також Uniper не здійснюватиме жодних нових інвестицій в Росії та не передаватиме кошти країні-агресору.

    Нагадаємо, росія може у квітні оголосити дефолт«як Венесуела». Також ми повідомляли, як ембарго на нафту і газ поховає російську економіку. РФ все більше і більше збільшує прірву між демократичними країнами Заходу і зближується із Китаєм.

    Найсвіжіше

    Популярне