Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Керівника зовнішньої розвідки ФСБ відправили під домашній арешт

    Керівники 5-ї служби ФСБ, яка займається зовнішньою розвідкою та відповідає за роботу в Україні, відправлені під домашній арешт.

    Про це повідомив у своєму Фейсбуці спеціаліст зі спецслужб Андрій Солдатов.

    «Сьогодні поширилася інформація, що Путін розпочав репресії щодо 5-ї служби ФСБ (Служба оперативної інформації та міжнародних зв’язків, виконує функції зовнішньої розвідки ФСБ із зоною відповідальності – Україна).

    Керівник служби (Сергій – ред.) Бєсєда та його заступник (Анатолій – ред.) Болюх, начальник ДОІ (Департамент оперативної інформації) поміщені під домашній арешт. Ми підтвердили інформацію через наші джерела», – йдеться в повідомленні.

    Зокрема, серед причин арешту називають розкрадання коштів, виділених на підривну та агентурну роботу в Україні, а також завідомо неправдиву інформацію про політичну ситуацію в нашій країні. Офіційного підтвердження цієї інформації наразі немає.

    Наразі Сергій Бєсєда перебуває під санкціями США та Євросоюзу з 2014 року за його імовірну роль у дестабілізації ситуації в Україні та порушенні її суверенітету.

    Служба оперативної інформації і міжнародних зв’язків ФСБ (5-та служба) – це третя розвідувальна служба в росії після ГРУ та СЗР.

    Андрій Солдатов – відомий російський журналіст. Автор книги (у співавторстві з Іриною Бороган) «Нове дворянство», яка була перевидана багатьма мовами світу.

    Нагадаємо, раніше Духовний Фронт України повідомляв, що Путін “взявся” за 5-ту службу ФСБ, яка надавала йому дані про Україну.

    Найсвіжіше

    Популярне