П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    За четвер вдалося евакуювати 38 тисяч людей – ОП

    З початку березня Україна отримала від закордонних партнерів 36 тисяч тонн гуманітарних вантажів, з яких Укрзалізницею перевезено 12 тисяч тонн.

    При цьому за один лише день – 9 березня – на митниці оформлено близько 5 тисяч тонн гуманітарних вантажів, повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

    У традиційному щовечірньому звіті на офіційному Телеграм-каналі Тимошенко зауважив, що, отримавши допомогу, логістичні гуманітарні хаби в усій країні якнайшвидше доправляють вантажі в області, де ведуться активні воєнні дії.

    Також проводиться евакуація населення з регіонів, котрі найбільше постраждали від російської агресії.

    “Сьогодні (у четвер, 10 березня – ред.) ми з вами спільними зусиллями евакуювали понад 38 тисяч людей. Це 16 тисяч з Київської області, 20 тисяч з Сумської області, 2 тисячі з Ізюму, що на Харківщині. Працюємо, щоб евакуація відбулася і за іншими напрямками, сподіваємося, що нам це вдасться. Евакуація за всіма маршрутами, нагадаю, проводиться безкоштовно, тому не треба вестися на жодні провокації, адже ми уже отримували декілька таких сигналів”, – зазначив він увечері 10 березня.

    Тимошенко додав, що також був доставлений гуманітарний вантаж до міст Енергодар та Ізюм.

    Заступник керівника ОП підкреслив, що Україна отримує гуманітарну допомогу від інших держав та подякував всім причетним до реалізації гуманітарної місії.

    Найсвіжіше

    Популярне