Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Афонський монах: «Із болем у душі та стисненим серцем переживаємо страшні події в Православній Україні»

    Ігумен Святого Монастиря Ксенофонт Архимандрит Олексій.

    «Милосердний, Господи, змилостився над Своїм народом; Довготерпеливий, примири й помилуй нас!».

    Із болем у душі та стисненим серцем переживаємо страшні події в Православній Україні.

    ​Віруючий та боголюбивий народ, який є шляхетним, прогресивним та миролюбивим, у ХХІ столітті в демократичній та культурній Європі перебуває під загрозою знищення!
    Безперестанку та з глибокою скорботою через біду, що впала на Україну, ми навколішках благаємо Владичицю нашого світу, Пресвяту нашу Матір, щоби Вона поспішно припинила братовбивчу війну. Вона, яка є Возбранній Воєводі, молимося, щоби подарувала мир, що є Божим дарунком, переданим народам для благих справ, культури, любови та мирного співіснування.

    «Зітхаючи, схиляючи коліна до землі й підносячи розпростерті руки вгору, вигукую: зігрішив, Владико, перед Господом!».

    Незлічимі гріхи й самовпевненість принесли війну і гнів, які залишають тільки горе, людські жертви, біженців та ненависть через утрати. Невинний народ захлинається у морі страждань і безнадії.

    Спасительнице й Всеславна Царице світу, визволи багатостраждальних братів від жахіття війни! Просвіти владу, щоби розсудливо та праведно вона направляла страдницькі народи до припинення війни та повного миру.

    Невгасимі горять лампади перед іконами Богородиці Одигитрії та Святого Великомученика Геогрія в нашому Монастирі! Смиренну молитву возносимо за припинення війни та благаємо заступництва у них!

    «Небесний Царю… підтримай віру, люд заспокій, серця умиротвори. Церкву Святу та весь світ збережи». Амінь, амінь, амінь.

    Джерело: митрополит ПЦУ Олександр.

    Найсвіжіше

    Популярне