Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    В охопленій війною Україні згасають вогні — супутникові знімки NASA

    Україна стала набагато темнішою за інші європейські країни на супутникових знімках NASA після того, як РФ вторглася на територію України. Як передає британський Sky News, від початку війни Україна різко контрастує з рештою континенту. Вона виглядає як темна ділянка, оточена освітленими сусідніми країнами.

    Це зображення NASA було зроблено 7 лютого 2022 року. На ньому видно, як виглядала Україна вночі вторгнення Росії, яке сталося 24 лютого. Вогні у населених пунктах та на дорогах відображаються на карті білими. Деякі білі вогні виглядають трохи приглушеними у порівнянні з іншими через хмарність.

    супутникові знімки
    Скріншот, Суспільне Знімок NASA

    На іншому знімку видно, як виглядала Україна вночі 7 березня 2022 року. Можна побачити лише невелику кількість білого, більшість нічних джерел світла згасла.

    супутникові знімки
    Скріншот, Суспільне Знімок NASA

    Як видно на знімку від 7 лютого столиця яскраво освітлена, чимало світла йде назовні.

    Через місяць вся місцевість майже повністю темна. Світло, що йде з Києва, значно зменшується, і 7 березня видно лише кілька інших вогнів. Світло навколо Миколаєва майже повністю зникло, а Херсон вночі зберігає дуже малу кількість видимого світла. Одеса не зазнала такого нападу, як Херсон і Миколаїв. Незважаючи на це, багато вогнів у тут також згасло.

    Найсвіжіше

    Популярне