Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Епіфаній: Взаємна допомога, милосердя до ближніх будуть більшим подвигом, ніж обмеження в їжі

    Митрополит Епіфаній у Прощену неділю звернувся до вірян і підкреслив, що жертовність до ближніх будуть більшим подвигом, ніж обмеження в їжі.

    «…стаючи на шлях Великого посту, серед горя і мук нав’язаної нам Росією війни, ми повинні зміцнювати свої сили і надихатися усвідомленням неминучості перемоги правди, добра і світла. Зараз ми страждаємо невинно, як наш Спаситель, але невдовзі ми будемо прославлені, як переможці, як і наш Господь, Який воскрес і прославився. Однак доки настане цей благословенний час, нам належить духовно і тілесно потрудитися. Під час літургії я вже звертав вашу увагу на особливості нинішнього посту, коли жертовність, взаємна допомога, милосердя до ближніх справді будуть більшим подвигом, ніж обмеження в їжі», – сказав митрополит Епіфаній, передає пресслужба ПЦУ. 

    Він додав, що нині ми, весь український народ, буквально, щогодини страждає в жахливих реаліях війни. «Ці страждання – невинні. Ніякого зла український народ не вчинив Росії, яка на нас напала і мучить, бичує, розпинає. А відтак те, що ми зараз терпимо, з духовної точки зору є співстражданням Христу, тобто невинним стражданням».

    Нагадаємо, раніше предстоятель ПЦУ зауважив, що наші воїни зараз постять духовно, коли жертовно стоять на краю боротьби з ворогом. 7 березня у ПЦУ розпочались постові богослужіння.

    Найсвіжіше

    Популярне