П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    «Закриймо небо над Україною», – архієпископ УПЦ США взяв участь у мирному мітингу у Вашингтоні

    Архієпископ УПЦ США Даниїл (Зелінський) разом із духовенством та семінаристами та тисячами людей взяв участь у мирному мітингу у Вашингтоні за закриття неба над Україною.

    Про це він повідомив у Фейсбуці.

    «СЛАВА УКРАЇНІ! ЗАКРИЙМО ПОВІТРЯНИЙ ПРОСТІР НАД УКРАЇНОЮ! Із молитовною покорою і гордістю за Україну, мав нагоду приєднатися до тисячів українців в США перед Білим Домом у Вашингтоні в підтримку України!», – зауважив архієпископ.

    Акція під Білим домом стала продовженням серії маніфестацій, що тривають уже другий тиждень. У неділю люди вийшли з плакатами «Забезпечте безполітну зону!», «Зупиніть війну в Україні!», «Закрийте наше небо!», «Підтримайте Україну!». Охорона Білого дому навіть відкрила доступ мітингувальникам до ближнього периметра з боку Лафаєт-скверу, закритого ще за президентства Трампа.

    Як повідомлялося, президент РФ Владімір Путін 24 лютого розпочав масштабне вторгнення в Україну. Російські окупанти обстрілюють та знищують об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

    В Україні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію.

    Нагадаємо, раніше, архієпископ Даниїл попросив закрити небо над Україною. Також було опубліковане Великопосне послання Собору Єпископів УПЦ США, у якому єрархи просили Бога придушити агресію тих, хто нищить Україну та її народ.

    Найсвіжіше

    Популярне