П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Розвідка Британії: Росія хоче перекласти на Київ провину за жертви серед мирного населення під час евакуації у Маріуполі

    Британська військова розвідка повідомила, що Росія, ймовірно, звинувачує Україну у порушенні домовленості про перемир’я в Маріуполі, щоб перекласти на Київ провину за жертви серед цивільного населення, що намагалось евакуюватись, передає Голос Америки.

    “Як і вчора, Росія звинуватила Україну у порушенні домовленості про припинення вогню. Це, ймовірно, додаткова спроба применшити відповідальність за цивільні жертви через продовження бомбардування міста Росією”, – повідомляє розвідка.

    Також президент України Володимир Зеленський обговорив із прем’єр-міністром Великої Британії Борісом Джонсоном подальше посилення санкцій проти Росії і наступні спільні кроки.

    «Продовжив діалог із прем’єр-міністром Великої Британії Борісом Джонсоном. Проінформував про протидію агресору. Засудили ядерний тероризм і воєнні злочини РФ. Обговорили подальше посилення санкцій проти Росії й узгодили наступні спільні кроки», – написав він Зеленський у твітері 6 березня.

    Нагадаємо, міжнародний суд ООН проведе слухання справи «Україна проти Росії». Також Росія вгатила по Миколаєву із реактивних систем залпового вогню.

    Найсвіжіше

    Популярне