П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Путінський режим створив спеціальні оперативні групи для боротьби з антивоєнними мітингами в Росії

    Очільник слідчого комітету Росії (СКР) Алєксандр Бастрикін розпорядився організувати цілодобове чергування на території Росії для негайного придушення акцій протесту, учасники яких виступають за припинення війни, розв’язаної путінським режимом проти України.

    Про це інформує опозиційний російський ресурс «Каспаров.ру».

    1 березня цього року, під час екстренної наради, Бастрикін доручив всім слідчим органам РФ налагодити взаємодію з ключовими органами путінського режиму, підрозділами міністерства оборони, міністерства внутрішніх справ, ФСБ та іншими, а також створити оперативні групи для реагування та негайного припинення екстремістських чи терористичних проявів.

    Примітно, що до проявів екстремізму та тероризму очільник СКР відніс протестні акції, учасники яких закликають до негайного припинення необґрунтованого вторгнення військ РФ на територію України.

    Також, Алєксандр Бастрикін поставив за мету запобігання будь-яким спробам поширити правдиву інформацію про війну Росії проти України, яку він вкотре назвав «спеціальною військовою операцією».

    У виданні нагадали, після початку Путіним війни проти України, з 24 лютого 2022 року у містах Росії пройшла низка антивоєнних акцій, під час яких силовики путінського режиму затримали понад 6,5 тисяч учасників. Все це відбувається на тлі безпрецедентних нищівни санкцій, що були запроваджені провідними країнами світу проти Росії.

     

    Очільник СКР Алєксандр Бастрикін. Фото з відкритих джерел

    Найсвіжіше

    Популярне