Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Католики Португалії моляться за мир в Україні

    У неділю, 20 лютого, у португальському місті Фатіма кардинал Антоніо Марто закликав вірян молитися за мир в Україні, наголосивши, що перед загрозою війни «необхідно пробудитися від байдужості».

    Про це він сказав під час меси, яку апостольський адміністратор дієцезії Лейрія-Фатіма звершив у богородичному санктуарії в Фатімі, повідомляє пресслужба УГКЦ.

    Кардинал Антоніо Марто зазначив, що в сучасному світі, позначеному загрозою війни, треба прокинутися від байдужості, апатії, душевної втоми та знеохочення, яке може привести до фаталізму.

    «Іноді думаємо, що лише люди, які мають економічно-фінансову чи політичну потугу, можуть змінити світ. Але Бог розраховує на малих і смиренних, на силу віри в Його милосердя, на свідчення навернення і співчуття, на силу молитви за оновлення світу. Ми покликані дивитися в майбутнє з впевненістю, відновлюючи стосунки між людьми та народами, як добрі самаряни, які піклуються про поранених і допомагають зцілювати рани нашого часу», – сказав кардинал у проповіді.

    «З цього санктуарію миру я закликаю вас, присутніх тут, і всіх католиків країни розпочати цього тижня ланцюг молитви на вервиці, особисто, сімейно чи спільнотно, за мир в Україні», – закликав кардинал Антоніо Марто католиків Португалії.

    Додамо, що цієї неділі у Фатімі відбулися святкування з нагоди літургійних урочистостей святих Франциско і Хасінти Марто, візіонерів з Фатіми.

    Найсвіжіше

    Популярне