П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У ПЦУ висловили радість, що українці можуть молитись рідною мовою

    21 лютого у міжнародний день рідної мови, Православна Церква України наголосила на важливості молитви рідною українською мовою. Молитва є поживою для душі, тільки коли є усвідомленою. З Божої ласки українці мають можливість підносити молитви до Господа своєю, рідною мовою, що є великим благом, за що треба дякувати Богу.

    Про це йдеться на сторінці Православної Церкви України у Фейсбуці.

    «Чи ж може людина повною мірою сприйняти слова молитви, проголошеної незнайомою мовою? Вона молитиметься духом, та розум її не відгукнеться на поклик чужих слів і залишатиметься безплідним», — підкреслили в ПЦУ.

    «Для українців рідна мова завжди була дечим більшим, аніж просто інструментом спілкування. Завдяки їй ми впізнавали своїх, коли український народ перебував під гнітом імперій, з нею ми єдналися й виборювали незалежність. І саме її вороги найперше намагалися позбутися у даремних спробах зламати українців — адже знищивши мову, знищуєш культуру, позбавляєш народ історії та самої здатності бути самим собою», — зазначили в Українській Церкві.

    «..вкотре дякуємо Господу за Його благодіяння для українського народу та за нашу помісну Українську Православну Церкву, де молимося до Нього своєю, українською, рідною мовою!», — підсумували у дописі ПЦУ.

    Нагадаємо, у головному соборі ПЦУ помолились за спокій душ Героїв Небесної Сотні. Також ми публікували п’ять порад, як подолати страх від предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія.

    Найсвіжіше

    Популярне