Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    У головному соборі ПЦУ помолились за спокій душ Героїв Небесної Сотні

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив у кафедральному Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі в Києві панахиду за спокій душ розстріляних мирних учасників Революції Гідності.

    За богослужінням молилися члени родин Героїв Небесної Сотні, громадськість, активісти Революції Гідності, парафіяни, політики, викладачі та студенти Київської православної богословської академії. Богослужіння відбулось 18 лютого, передає пресслужба ПЦУ.

    Перед початком відправи митрополит Епіфаній сказав про особливе значення молитви за душі полеглих Героїв Небесної Сотні та збереження пам’яті про них, а також про роль Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря у тих подіях. Адже саме Михайлівська Золотоверха обитель стала прихистком для побитих мирних протестувальників 30-го листопада 2013 року й у скрутні дні лютого 2014 року. У храмах монастиря було організовано місце перепочинку, склади та навіть операційні для потреб майданівців. Він також зауважив, про нещодавню згадку подвигу Героїв Крут.

    Предстоятелю помісної Української Православної Церкви співслужили намісник монастиря архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Богородчанський Феогност, братія обителі та запрошене духовенство.

    Найсвіжіше

    Популярне