Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Епіфаній: Нещодавно ми згадували подвиг Героїв Крут, а сьогодні – подвиг Героїв Небесної Сотні

    Герої Небесної Сотні віддали свої життя заради Батьківщини, заради свободи, заради права вибору, гідного майбутнього, заради нас із вами, а не за гроші, власне збагачення чи возвеличення.

    Про це з нагоди дня Героїв Небесної Сотні написав предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній на своїй сторінці в соцмережах.

    “Україна – особлива країна. Особлива своєю силою духу, волелюбністю, сміливістю, глибоким духовним корінням. Вона складна, але водночас проста, безхитрісна, чітка і зрозуміла – коли мова йде про справедливість, свободу, гідність, історію, віру, душу”, – наголосив предстоятель ПЦУ.

    Він нагадав, що нещодавно ми згадували подвиг Героїв Крут, а сьогодні – подвиг Героїв Небесної Сотні.

    “Не за гроші, власне збагачення чи возвеличення вони віддали свої життя, а заради Батьківщини, заради свободи, заради права вибору, гідного майбутнього, заради нас із вами. Їхня справа і пам’ять про них повинні жити!” – підкреслив митрополит Епіфаній.

    “Завжди, а особливо в ці дні, молитва за упокій душ загиблих мирних учасників Революції Гідності лунає в усіх храмах Православної Церкви України. Підносячи наші молитви до Бога, віддаючи нашим загиблим Героям належну шану, пам’ятаймо про їхній подвиг і робімо все, щоби їхні життя, покладені на вівтар нашої свободи і незалежності, не були віддані марно. Героям Слава!” – зазначив архієрей.

    Найсвіжіше

    Популярне