Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    Мусульманський богослов назвав перетворення Софії в мечеть дією, яка не відповідає Корану

    Перетворення собору Святої Софії на мечеть це «дія, яка не відповідає Корану. Це дія, яку Коран не приймає», сказав видатний турецький богослов Мустафа Ісламоглу.

    Про це повідомляє orthodoxianewsagency.gr та orthodoxtimes.com

    Він навіть звинуватив директора з питань релігій Алі Ербаша, який забрався на амвон з мечем у руках. «Адже це не захоплення. Захоплення відбувається тоді, коли ми завойовуємо серце людини, підкорюємо її», – багатозначно зауважив він.

    Щодо перетворення собору Святої Софії на мечеть, він підкреслив, що всі пам’ятники знаходяться під захистом Бога Корану. «Тож ця дія не відповідає Корану, навпаки, вона суперечить йому».

    Ця заява дезавуює риторику Ердогана, який особисто займався перетворенням собору Святої Софії на мечеть.

    Відповідаючи на запитання, чи спрямоване заплановане нове використання собору Святої Софії на подальше перетворення та знищення кемалістської світської держави, турецький богослов сказав, що Ердоган справді прагне цього.

    «Міністр закордонних справ звів долю собору Святої Софії до питання турецького суверенітету, відкидаючи будь-які заперечення з-за кордону. Яке відношення Свята Софія має до турецького суверенітету? Ісламський світ відчуває синдром неповноцінності перед Заходом. Туреччина є одним з таких прикладів. Вже 300 років обманюємо самі себе: політично, економічно, у військовому відношенні. Ось чому турки хочуть, щоби ми пішли вперед. Але ми лише самообманюємося», – підсумував Мустафа Ісламогла.

    Нагадаємо, у кінці 2020 року, після перетворення Святої Софії на мечеть апетит Ердогана ще більше розгорівся: він заявив, що Єрусалим — турецьке місто. Також Муфтій грецького міста Комотіні впевнений, що Свята Софія — християнська церква. 

    Найсвіжіше

    Популярне