Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Справжній скарб РПЦвУ: На тлі загрози російського вторгнення Моспатріархат в Україні яскраво продемонстрував власні пріоритети

    Цими тижнями Російська православна церква в Україні (так звана УПЦ МП), як структура, яскраво продемонструвала власні пріоритети і показала, у чому саме полягає її скарб.

    Про це пише оглядач Володимир Мельник на власній сторінці у Фейсбук.

    “Коли мова йде про власні інтереси (майнові, адміністративні, політичні), УПЦ МП готова мобілізувати всі наявні ресурси у вигляді хресних ходів та стоянь, збору підписів, закликів, виступів, поїздок ієрархів у всі можливі інституції та країни, петицій та інтерв’ю в усі ЗМІ (1) коли під загрозою їхнє майно, (2) проти можливої автокефалії (травень 2018), (3) проти гіпотетичного вступу в НАТО (напр. 2008), (4) “за укрепление единства русского мира” (грудень 2013), (5) проти переносу осідку УГКЦ в Київ (2005), (6) проти приїзду Папи Римського Івана Павла II (2001), (7) проти приїзду патр. Варфоломія (2021), (8) за чи проти тих чи інших політичних кандидатів”, – зазначив Мельник.

    Оглядач звернув увагу, що у перерахованих випадках, представники так званої УПЦ МП геть не бояться “нагнітання”, “порушення душевного спокою” та “розділення вірян”, бо “Церква з народом!”.

    “Але коли мова йде людей, про реальну загрозу, коли агресор фактично оточив Україну з трьох боків – тоді повне мовчання, бо “не бажаємо порушувати душевний спокій”. Тоді можна і не згадувати, що Церква з народом. Жоден з єрархів УПЦ МП за ці тижні не звернувся до агресора з закликом відвести війська! Навіть з тих, хто звертався у 2014 наразі мовчать. Жоден з тих, хто так полюбляє повторювати про те, що “готовий душу свою покласти за ввірену Богом паству”. Зрештою, це також доволі яскраве зізнання. Бо “Де скарб ваш, там буде і серце ваше” (Мф. 6:19)”, – пише Володимир Мельник.

    “Не дивуйтеся, що і люди сприйматимуть вас за тим скарбом, який ви демонструєте. Це ваш вибір, кожного з вас!”, – зазначає наостанок він.

    Нагадаємо, Російська православна церква відкрито стала на бік кремлівської пропаганди. Заяви єрархів Моспатріархату в останні дні дедалі більше підігрівають інформаційні тези і меседжі, які роздувають у Кремлі для виправдання повномасштабної збройної агресії проти України.

    Найсвіжіше

    Популярне