Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Антіохійський патріарх закликав молитися за мир в Україні

    13 лютого після літургії в патріаршому монастирі Богородиці Баламандської Іоан Х виголосив проповідь, в якій згадав й про напругу навколо України: «Ми молимось за нашу ситуацію (війна в Сирії), ми молимось за Україну, тому що там велика напруга, люди бояться війни. Ми молимось за мир і спокій, за смирення людей, особливо тих, хто ухвалює рішення, щоб вони ухвалили рішення на благо народу».

    Про це повідомляє www.orthodoxianewsagency.gr

    Крім того, на фоні заяв про гроші від Росії для Польської православної Церкви, Антіохійський патріарх звернув увагу на корупцію в Церкві

    «На жаль, крім того, існують деякі церковні проблеми, як внутрішні, так і загальнолюдські, які створюють перешкоди для людей… Неприпустимо, щоб у церкві була – не дай Боже – корупція або неприпустимі помилки. Подумаймо та проаналізуємо: у чому причина цієї корупції? Яка причина виникнення цих поліпів? Причина – людина, яка стоїть і не смиряється. Це найбільший злочин», – сказав патріарх Іоан Х.

    Нагадаємо, митрополит Халкідонський запросив патріарха Антіохійського на засідання Пентархії. На думку експертів судом Пентархії можуть осудити розкол РПЦ в Африці. Він має відбутись до 18 квітня. У РПЦ сподіваються, що суд Пентархії відбудеться без Єрусалимської і Антіохійської Церков.

    Найсвіжіше

    Популярне