П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Александрійська Церква проінформувала Антіохійську про вторгнення РПЦ

    14 лютого патріарх Антіохійський і всього Сходу Іоанн X прийняв у патріаршій резиденції в Баламанді митрополита Камерунського Григорія та митрополита Замбійського Іоанна, представників патріарха Александрійського Феодора II.

    Про це повідомляє сторінка Антіохійської Церкви в Фейсбуці.

    Митрополити Александрійської Церкви поінформували патріарха Антіохійського про події, які пережила їхня Церква після того, як РПЦ заснувала «Африканський екзархат».

    Під час зустрічі обговорювалася зустріч Пентархії (чотирьох Апостольських патріархатів і Кіпрської Церкви), яку Вселенський Патріархат запропонував провести незадовго до Страсної седмиці — приблизно до 18 квітня.

    Патріарх Антіохійський повторив перед делегацією Александрійської Церкви те, що він сказав посланцю Вселенського патріарха митрополиту Халкідонського Еммануїлу, що Священний Синод Антіохії збереться найближчим часом, щоб обговорити події, що відбуваються у Православній Церкві.

    На зустрічі був присутній Еліас Кфурі, митрополит Тира, Сидону та залежних територій.

    Нагадаємо, 12 лютого патріарх Антіохії і всього Сходу Іоан X прийняв митрополита Халкідонського Еммануїла, посланника Вселенського патріарха Варфоломія I у Баламанді.

    Старійшина митрополит передав запрошення патріарху Іоану Х взяти участь у засіданні Пентархії, що пропонується провести перед Страсним тижнем у Константинополі для обговорення питань, що стоять перед Православною Церквою, щодо вторгнення РПЦ в Александрійський Патріархат.

    На зустрічі обговорювалися історичні відносини, що об’єднують Антіохійську та Константинопольську Церкви, а також загальні проблеми, що виникають.

    Фото: Антіохійський патріархат

    Найсвіжіше

    Популярне