П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Александрійський патріарх закликав повернутись духовенство, що спокусилось на хабарі від РПЦ

    «Повертатись в обійми Матері-церкви» закликав патріарх Александрійський і всієї Африки Феодор II африканське духовенство, що «спокусилось матеріальними обіцянками з Москви», наголосивши, серед іншого, що Александрійська Православна Церква продовжить свій мученицький шлях у супроводі свого канонічного духовенства.

    Про це повідомляє 13 лютого orthodoxia.info, а також vimaorthodoxias.gr 

    Патріарх Александрійський Феодор скликав нараду духовенства, щоб обговорити занепокоєння Патріархату і особливо свавілля священників Московського патріархату. Нарада відбулась після богослужіння, що відбулось в патріаршій церкві Святого Миколая в Каїрі для рукоположення нового єпископа Гулу (Уганда).

    Патріарх Феодор в останнє звернувся до всіх священників РПЦ і особливо до Андрєя Новікова і священника Гєоргія Максімова з проханням повернутися до церковного порядку, дотримуючись церковного канонічного права і негайно припинити свавільні богослужіння з парафіянами. Ці дії РПЦ в Африці патріарх Феодор назвав канонічним злочином, тиранією і розколом, засудженим Вселенськими Соборами (15-й 1 Всел. Соб., 18-й 4 Вс. Соб., 5-й Антіохійського Собору, 10-й, 52-й, 62-й канон Карфагенського Собору та ні.). Патріарх зауважив, якщо служителі РПЦ не припинять своє свавілля в Африці, щодо них будуть негайно застосовані санкції, передбачені вищевказаними правилами.

    Патріарх закликає все африканське духовенство, що спокусилось матеріальними обіцянками від священників Російської Церкви, повернутися в обійми рідної Церкви, що ніколи не культивувала етноцентризм, а лише самопожертвою працювала для блага і спасіння людей в Африці. Александрійський Патріархат продовжить свій мученицький процес у супроводі свого канонічного духовенства, яке працює як воїни Христа з єдиною метою принести користь членам Церкви Святого Марка, – зазначив патріарх Феодор.

    В телефонному режимі митрополит Камерунський проінформував патріарха Феодора, що він повідомив православні стародавні Патріархати про вторгнення Московського патріархату в Африку.

    Потім патріарх Федор попросив угандійське духовенство передати президенту Уганди пану Йовері Кагута Мусевені подяку за сприяння пастирському візиту патріарха до Уганди та почесті, які він надав йому під час перебування там.

    Раніше «екзарх всієї Африки Московського патріархату» митрополит Клінський Лєонід (Горбачов) заявив, що Александрійському патріарху було надіслано багато коштів. «Скільки було зроблено для патріарха Феодора, скільки коштів було надіслано», – сказав він. Горбачов також ставив умови патріарху Александрійському і вимагав від нього покаяння, мовляв, покається — тоді розмовлятимемо. Також Горбачов сказав, що РПЦ буде вдиратись у всі Православні Церкви, які визнали ПЦУ, щоб «врятувати від розколу».

    Також Синод Александрійської Церкви констатував, що РПЦ застосовує підкуп духовенства.  Патріарх Александрійський Феодор у січні 2022 року говорив, що РПЦ, використовуючи світську владу і насильство, почала поневолювати інші Церкви. Речник ПЦУ архієпископ Євстратій також впевнений, що у Росії виділили бюджет на підкуп африканських кліриків, щоби з них ліпити «екзархат»

    Найсвіжіше

    Популярне