П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    “Як голосно мовчить Московський патріархат”: Речник ПЦУ звернув увагу на те, як в РПЦвУ не помічають російської загрози

    Речник Православної церкви України архієпископ Євстратій (Зоря) звернув увагу суспільства на той факт, що представники Московського патріархату в Україні взагалі ніяк не коментують загрозу вторгнення військ Російської Федерації для розв’язання повномасштабної збройної агресії проти України.

    Свої роздуми архієрей виклав на власній сторінці у Фейсбук.

    “Ви помітили, як Московський патріархат в Україні, очільники якого так наполегливо добивалися/добиваються права, всупереч закону, надсилати своїх капеланів до українського війська, ГОЛОСНО МОВЧИТЬ тоді, коли перед народом і державою постав виклик посилення російської агресії?”, – зауважив архієпископ Євстратій (Зоря).

    Єрарх ПЦУ розглянув вказане питання у контексті Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, що відзначається в Україні щорічно 15 лютого.

    “Єдине, що за цей час, судячи з публікацій офіційного сайту МПвУ, справді зворушило очільників російського православ’я в нашій державі – це організація вшанування воїнів, які змушені були брати участь у вторгненні СРСР в Афганістан та у військових діях у інших країнах (а імперія зла за останні десятиліття свого існування брала участь у війнах від В‘єтнаму до Нікарагуа)”, – пише він.

    При цьому, архієрей ПЦУ наголошує, що радянські військовослужбовці і командири дуже часто були комсомольцями і комуністами, тобто офіційними атеїстами, а в РПЦвУ чомусь їх назвали “христолюбивими”.

    “А от для молитви за УКРАЇНСЬКИХ воїнів, які захищають зараз нашу державу від російського агресора, у МП ані нагоди, ані часу, ані гарних слів не знайшлося”, – зауважив речник ПЦУ.

    “Звичайні парафіяни, ченці та черниці, духовенство – хіба на таких прикладах не стає зрозуміло, що вас справді використовують в інтересах “русского міра”? Що Путін готовий нападати зокрема і тому, що вважає: раз тут є прихильники РПЦ, значить його тут чекають і будуть радо зустрічати як “визволителя”. І йому абсолютно байдуже – чекаєте його ви насправді чи ні. Раз на восьмому році війни Росії проти України ви далі в Російській Церкві – значить, на його думку, “зобов’язані чекати”, – звернувся наостанок до прихильників РПЦвУ архієпископ Євстратій (Зоря).

    Найсвіжіше

    Популярне