Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Олександр: незабаром ПЦУ може визнати Грузинська і Румунська Церкви

    Митрополит Православної Церкви України Олександр Драбинко назвав церкви які в найближчій перспективі можуть визнати автокефалію ПЦУ. За його словами це Грузинська і Румунська Церква. Також близько до визнання і Єрусалимський патріархат.

    «Грузинська церква переживає за те, що буде більш масове вторгнення в Абхазію Російської церкви, але, як бачимо, визнає вона чи не визнає Помісну церкву України на цей день – це не заважає Росії робити своє на території Грузинської церкви. Я думаю, що невдовзі ми можемо отримати визнання Грузинської церкви, Румунської церкви, Єрусалимська, я думаю, також уже близько підходить до того, щоби визнати ПЦУ, оскільки вона бачить, що робить Москва в Александрії й в Африці, відкривши там свій екзархат. Думаю, що патріарх Феофіл буде солідарним зі своїм «колегою» патріархом Федором і найближчим часом теж прийме відповідне рішення», – говорить митрополит Олександр (Драбинко) в інтерв’ю polskieradio.pl.

    «Усе змінюється й ми будемо вірити, що незабаром політичний чинник, який заважає визнанню ПЦУ як помісної, він буде усунений і ми по-братерськи обіймемо один одного з Польською церквою, Православною церквою Чеських земель і Словаччини, з Єрусалимською, Румунською церквою. Остання взагалі ніколи не виставляла ніяких богословських претензій до визнання ПЦУ», – зазначив архієрей.

    Нагадаємо, раніше митрополит Олександр (Драбинко) нагадав, що на території України є єпископи РПЦ, які не називають себе такими.

    Найсвіжіше

    Популярне