П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ УПЦ США вшанував полеглих військовослужбовців за Україну

    Перебуваючи в Україні на богослужінні в честь інтронізації предстоятеля ПЦУ, єрарх Вселенського патріархату архієпископ УПЦ США Даниїл 9 лютого разом з отцем Василем вшанували полеглих військовослужбовців за Україну. Священнослужителі поклали букет квітів біля Стіни пам’яті полеглих.

    «Поки люди по всьому світу спостерігають, як громадяни України живуть під загрозою, але вони не стають рабами страху, обираючи життя і свободу. Подібно до того, як наші предки (багато з яких поховані на кладовищі Святого Андрія в Саут-Баунд-Бруку, штат Нью-Джерсі) виступили проти російської агресії, щоб зрештою здобути українську незалежність, так і народ України сьогодні встає і готовий принести остаточну жертву захистити свої сім’ї, свою батьківщину, свою історію та свою ідентичність як незалежної нації та народу», – повідомляє uocofusa.org

    Архієпископ Даниїл та отець Василь, схиливши голови, помолився за мирний упокій душ, які були зображені на цій стіні пам’яті. Вони також молилися за припинення російської агресії проти України, відступу сил, оскільки понад 130 000 російських військ просунулися вздовж українського кордону та загрожують новою, ще більшою війною проти України.

    «Нехай Господь оберігає Україну, береже її кордони, береже її народ і з любов’ю згадує всіх, хто віддав своє життя за захист своїх родин та України у Його Царстві. Вічна пам’ять!», – йдеться на сайті УПЦ США.

    Нагадаємо, Свято-Софіївська семінарія УПЦ США та Київська богословська Академія підписали договір про співпрацю. Також архієпископ УПЦ США Даниїл взяв участь у канонізації святих ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне