Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Путінський режим заборонив проведення антивоєнного мітингу в Єкатеринбурзі

    Міністерство громадської безпеки Свердловської області відмовилось погодити проведення антивоєнного мітингу під гаслом “За мир і дружбу між народами” у місті Єкатеринбург. Чиновники пояснили рішення проведенням у заявлений час інших масових акцій, метою яких є підтримка команди олімпійського комітету Росії, яка змушена виступати на олімпіаді під нейтральним прапором через допінговий скандал.

    Про це інформує kasparov.ru з посиланням на представника руху “Ліва соціалістична дія” Ігоря Філіппова.

    Активісти спробували оскаржити рішення Мінгромбезпеки, однак 7 лютого 2022 року Ленінський районний суд Єкатеринбургу визнав рішення про відмову у погодженні проведення антивоєнної акції правомірним.

    При цьому відомо, що організатори акцій на підтримку олімпійців “зарезервували” для себе всі майданчики у центральній частині міста, так що варіантів для проведення мітингу за мир просто не лишилось.

    Втім, рух “Ліва соціалістична дія” все ж зможе провести антивоєнну акцію в Єкатеринбурзі. Активістам вдалось надіслати повідомлення про проведення мітингу 12 лютого цього року, для відмовити у погодженні якого чиновники вже не змогли знайти підстав. А для того, щоб привернути увагу громадськості до вказаної акції, її організатори витоптали на льоду міського ставку напис “ЗА МИР” великими літерами.

    Найсвіжіше

    Популярне