Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Кіпру: 12 священників відсторонять від роботи через відсутність щеплень

    Починаючи з вівторка, 8 лютого, 12 священників Кіпрської архієпархії відсторонять від священнослужіння на три місяці, оскільки вони не відповіли на заклик предстоятеля Кіпрської Церкви архієпископа Хризостома зробити щеплення від COVID-19.

    27 із 123 священників – не вакциновані. З них 15 були вакциновані або отримали звільнення від щеплення за медичними показаннями. Архієпископ Хризостом заявив, що більшість із них є богословами і вводять віруючих в оману, щоб вони не вакцинувалися, повідомляє orthodoxtimes.com.

    Водночас архієпископ зазначив, що те, що деякі священники не підкоряються своєму архієпископу, є нечуваним для Церкви, і попередив, що три місяці можуть стати шістьма або їх навіть можуть повністю звільнити від обов’язків священнослужіння.

    Архієпископ також висловив думку, що за ставленням деяких священників стоять інші мотиви, а також те, що вони користуються, як він сказав, слабким здоров’ям.

    Нагадаємо, ЗМІ писали, що РПЦ окуповуватиме місцеві Помісні Церкви у Туреччині, Кіпрі і Греції. Також предстоятель Кіпрської Церкви засудив вторгнення РПЦ в Александрійську Церкву.

    Найсвіжіше

    Популярне