П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ окуповуватиме місцеві Помісні Церкви у Туреччині, Кіпрі і Греції , – ЗМІ

    Як пише релігійний оглядач Мелхиседек на orthodoxtimes.com, він отримує інформацію про те, що стосунки Вселенського патріархату і РПЦ зайдуть в глухий кут, «бо обидві сторони не бажають відступати і знаходити компроміс». «Ті, хто до сьогодні боровся за нейтральність, мають зробити свій вибір», – впевнений оглядач.

    «Скрізь, де знайде вільне місце і бажання, Російська православна церква “заповнить” це місце. У Туреччині, на Кіпрі та в Греції. З бажаючими монастирями, митрополитами та установами… Безсумнівно, росіяни хочуть, і вони проштовхнуть конверт. Вони мають фінансову силу, щоб підтримувати й впливати, а також брати з собою всіх, хто цього потребує.», – пише він.

    «Мені повідомляють, що вони мають на меті досягти такої точки, щоб скликати новий Вселенський Синод. Там мета Російської православної церкви — офіційно підтвердити розкол православ’я», – впевнений Мелхиседек.

    Він зауважив, що ​​Вселенський Патріархат не хоче чути про новий Всеправославний Синод. «Це сталося на Криті, і ми не в настрої повторювати подібну подію», – додає він.

    Мелхиседек підсумував, що розколи не потребують підтвердження Вселенських синодів, але час і події, їх де-факто підтверджують.

    Нагадаємо, раніше у РПЦ натякнули, що кругом розкол, а вони нібито «рятівники» православ’я. Також священник ПЦУ, який раніше покинув РПЦвУ, розповів, що би не зміг відповісти чому перебуває у складі Московського патріархату, коли є канонічна Українська Церква.

    Найсвіжіше

    Популярне