Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Америки: Парафії – це простір для громадського блага

    У неділю, 23 січня, Американська архієпархія успішно об’єдналася з Департаментом охорони здоров’я та соціальних служб США та NYC Health and Hospitals, щоб допомогти розширити доступ до вакцин не лише в конгрегаціях Архієпархії, але й у ширших спільнотах.

    Про це йдеться на Фейсбук-сторінці архієпископа Елпідофора 26 січня.

    Архієпископ Елпідофор сказав: «Парафії є ​​просторами для суспільного блага, де ми можемо збиратися без засуджень, щоб допомагати один одному дбати про здоров’я всієї людини, душі й тіла. У цій пандемії вакцинація є найнадійнішим способом убезпечити себе та один одного, особливо наших близьких та сусідів, найбільш уразливих до вірусу Covid-19».

    В одній із п’яти грецьких православних церков у Нью-Йорку, які зголосилися служити мобільним пунктом вакцинації на вихідні, архієпископ Елпідофор мав можливість зустрітися з медичними працівниками, які вводять вакцини та роблять тести.

    Єрарх Вселенського патріархату обговорив з медичними працівниками, як різні релігійні спільноти можуть працювати разом і найкраще використовувати наявний  простір та інструменти, щоб підтримувати та піклуватися один про одного в часи невизначеності та пандемії.

    Нагадаємо, 26 січня виповнилась 9-та річниця митрополичого служіння предстоятеля УПЦ США. 

    Найсвіжіше

    Популярне