Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    Суд в черговий раз продовжив арешт Всеволоду Могучєву – неофіційному прессекретарю екс-схиігумена РПЦ Сєргія Романова

    Басманний районний суд Москви продовжив термін перебування під арештом Всеволоду Могучєву – прибічнику та неофіційному прессекретарю позбавленого сану та відлученого від церкви скандального екс-схиігумена Російської православної церкви Сєргія Романова. Тепер Могучєв змушений перебувати під вартою до 20 квітня 2022 року.

    Про це пише “Интерфакс-религия” з посиланням на заяву адвоката Міхаіла Толмачьова, який запевнив, що буде оскаржувати рішення суду.

    Всеволод Могучєв був затриманий російськими правоохоронцями 1 вересня 2021 року за обвинуваченням у розпалюванні ненависті (п. “в” ч.2 ст.282 Кримінального кодексу РФ).

    Приводом для арешту прибічника Сєргія Романова стала низка відеороликів, що були оприлюднені в мережі, і в яких експертами-лінгвістами були виявлені ознаки екстремізму.

    Нагадаємо, в грудні 2020 року було затримано самого екс-схиігумена РПЦ Сєргія Романова. Йому було пред’явлено обвинувачення у скоєнні злочинів, передбачених пунктами “в”, “ж” ч. 3 ст. 110.1, ч. 3 ст. 148, ч. 1 ст. 330 Кримінального кодексу РФ (схиляння до самогубства, порушення права на свободу совісті та віросповідання, самоуправство).

    Наприкінці вересня 2021 року до обвинувачень було додано ще один пункт – п. “в” ч.2 ст. 282 Кримінального кодексу РФ, а саме, розпалювання ворожнечі за допомогою інтернету.

    За всіма висунутими обвинуваченнями Сєргій Романов своєї провини не визнав і заявив, що кримінальне переслідування пов’язане з непорозумінням, що виникли у нього з верхівкою РПЦ.

    30 листопада 2021 року Романова було засужено до позбавлення волі. Суд призначив йому 3 роки та 6 місяців перебування у колонії загального режиму.

    Найсвіжіше

    Популярне