Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ незаконно вдерлась до Грузинської Церкви в Цхінвалі – грузинські ЗМІ

    Відбулось ще одне незаконне вторгнення Російської Церкви в канонічну територію Грузинської Церкви, одразу після Африки. Свавільно збудований храм РПЦ в захопленому російськими окупантами регіоні Цхінвалі, Грузія, продовжує свою незаконну діяльність.

    Будівництво цього храму не було узгоджене з канонічною Грузинською Церквою – Патріархією Грузії. Богослужіння також відбуваються без дозволу і благословення патріарха Грузинського Ілії.

    «Офіційно вважається, що Церква Росії визнає Цхінвалі під юрисдикцією Патріархату Грузії, хоча “гомологічна” Росія та її Церква, безумовно, брешуть і вже відкрито порушують канонічні території Апостольської Автокефальної Православної Церкви Грузії», –  повідомляють «Церковні новини Грузії» на своїй сторінці у Фейсбуці.

    Цей процес вторгнення Російської Церкви у канонічні межі Православної Церкви Грузії триває вже кілька років, порушуючи Божественні та Святі Канони Православної Церкви.

    Аналогічна ситуація склалася і в іншому завойованому регіоні Грузії – Абхазії, що була завойована армією Російської Федерації, а потім відбулась її церковна окупація Московським патріархатом.

    Предстоятель Церкви Грузії, Архієпископ Мцхетський і Тбіліський, Митрополит Сухумський та Абхазький, Католикос і патріарх всієї Грузії Ілія неодноразово висловлював свій протест та засудження неправомірних дій Російської Церкви, але вона продовжує діяти і донині.

    Патріарх Московський Кіріл, звертаючись до префекта Патріархії Грузії, не визнає та не приймає його канонічного титулу митрополита всієї Абхазії.

    У завойованих регіонах Цхінвалі та Абхазії Церква Росії офіційно та відкрито направила священнослужителів, які, згадуючи Кіріла Московського, діють неканонічно та проводять служби. Цього разу духовенство Російської Церкви здійснило Різдвяне та Богоявленське богослужіння, ігноруючи канонічну владу та компетенцію Католікоса і патріарха всієї Грузії Ілії.

    «Від нашого імені ми засуджуємо і відкидаємо неправомірні дії Церкви Росії на канонічних територіях Панправославної Церкви Грузії, розділяючи також біль Александрійської Церкви, яка вперше опинилася в такій же ситуації, яку мученицька Церква Грузії пережила протягом кількох років, починаючи офіційно з 1811 року і до сьогодення», – підсумовують у повідомленні.

    Нещодавно єпископ Грузинської Церкви закликав молитись за РПЦ, щоб Бог звільнив їх від імперіалістичної ідеології. Також Митрополит Епіфаній розповів що Грузинська Церква не визнає ПЦУ через шантаж з боку Росії.

    Російський клірик Російської Церкви в Цхінвалі, Грузія – 19.01.2022
    Російський клірик Російської Церкви в Цхінвалі, Грузія – 19.01.2022

    Найсвіжіше

    Популярне