Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Камерунський: Росія намагається повалити канонічний лад Церкви

    Про провокаційну акцію Московського патріархату, яка «не тільки спрямована проти Александрійського Патріархату, але є спробою повалити весь канонічний лад Церкви», розповів митрополит Камерунський Григорій у своїй доповіді на нещодавньому засіданні Священного Синоду єрархії Александрійського патріархату.

    Його доповідь стосувалась спроби вторгнення Моспатріархату на канонічну територію Александрійського Патріархату, повідомляє orthodoxtimes.com.

    Митрополит Камеруну наголосив на необхідності сильного опору спробі повалення канонічного порядку.

    Детально ознайомитися з доповіддю митрополита Григорія можна тут (документ грецькою мовою).

    Раніше митрополит Камерунський заявляв, що після вторгнення РПЦ в Африку
    будуть знищені всі аргументи, які досі використовувались проти ПЦУ. Він порівняв РПЦ із військами німецького генерала Роммеля, який в Африці зазнав поразки.

    Також богослов Мамука Путкарадзе писав, що Російська православна церква та її Синод сама собі підклала Троянського коня, прийнявши 29 грудня до складу РПЦ за версією Московської патріархії понад сотню кліриків Александрійського патріархату з восьми країн Африки.

    «Цього разу РПЦ набрала у свої африканську гвардію явних розкольників і маргіналів, більшість священників, що перейшли в РПЦ, — старостильники, що перебувають у розколі зі світовим православ’ям, а також різноманітні порушники канонічних норм, які раніше були заборонені у служінні або позбавлені сану», – писав грузинський богослов.

    Цю інформацію підтвердив і архімандрит РПЦвУ Феогност (Пушков) у своїй нещодавній публікації. Він уточнив, що реальне число кліриків, які подали прохання в РПЦ лише 51, а не 102. Із цих 51 жоден офіційно не перейшов в РПЦ. Щобільше, з цих 51 клірика лише кілька людей на сьогодні є кліриками Александрійської патріархії. Основна маса – це або клірики з незрозумілою юрисдикцією (і сумнівною хіротонією), або – заборонені у служінні або навіть позбавлені сану в Александрійському Патріархаті з дуже серйозних підстав.

    Найсвіжіше

    Популярне