Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    Богородиця розкриває гаманці людей, – єромонах РПЦ красномовно пояснив джерело надходження коштів

    Священнослужитель Російської православної церкви, настоятель храму Спас на Городу міста Ярославль, єромонах Сєргій (Барабанов) розповів про “чудо сходження грошей” на реставраційні роботи у вказаному храмі.

    17 січня “Вести Ярославля” оприлюднили сюжет про хід реставрації, у якому клірик звітує про кількість закупленого золота, металів та інших матеріалів. При цьому, не забув служитель Моспатріархату вказати на джерело походження коштів на будівництво.

    “Богородиця розкриває не лише серця людей, а й гаманці”, – наголосив єромонах Сєргій (Барабанов).

    Слідуючи логіці кліру РПЦ, Богородиця не лише “розкриває гаманці” вірян та надає доступ Московському патріархату до місцевих та федерального бюджетів, а й дбає про те, щоб доходи священнослужителів лишались у таємниці.

    Нагадаємо, поправки до законодавства Російської Федерації про боротьбу з легалізацією (відмиванням) доходів, що були запропоновані урядом РФ наприкінці 2020 року, виводять з-під перевірок п’ять юридичних осіб, які виробляють релігійну продукцію з дорогоцінних металів та дорогоцінних каменів, і всі вони належать Російській православній церкві.

    Окрім цього, в 2021 року Державна Дума РФ прийняла у першому читанні законопроєкт, згідно якого банківські установи, страхові компанії та інші організації, які працюють з фінансами, звільняються від обов’язків збирати, зберігати та надавати інформацію про бенефіціарних власників релігійних організацій.

    Окрім такого “чудодійного впливу” на уми народних обранців РФ, які “адаптують” законодавство РФ під потреби Російської Церкви, Богородиця, імовірно, сприяла тому, щоб віряни досить щедро “розкрили свої гаманці” для свого патріарха Кіріла (Гундяєва), родина якого, окрім іншого володіє нерухомістю у Москві та Санкт-Петербурзі вартістю у декілька мільйонів доларів США.

    Втім, “безпосереднє втручання” Богородиці – є тим поясненням, якого цілком достатньо для більшості наївних вірян РПЦ, котрі і досі відмовляються вірити у 6 мільярдів статків очільника Моспатріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне