Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Родина патріарха Кіріла володіє нерухомістю орієнтовною вартістю у $3 млн. доларів

    Архієреї, спікери і особисто предстоятель Російської православної церкви усіляко намагаються розвінчати міф про власні статки, які сміливо можуть служити підставою для включення топ-священнослужителів російського православ’я до списку Forbes.
    Кожного дня відкриваються нові й нові відомості про майно та фінанси патріарха Кіріла (Гундяєва), які не можуть не вражати. Але не все так просто. Оволодівши навичками професійного “приховувача доходів”, предстоятель РПЦ спритно розподіляє фінанси і статки між власними родичами. А це , в свою чергу, вимагає більшої спритності від репортерів та публіцистів, щоб детально відобразити всю схему володіння об’єктами елітної нерухомості.
    “Еспресо” повідомляє, що російське видання “Проєкт” провело детальне розслідування майнових інтересів родини патріарха Кіріла (Гундяєва).
    Сам патріарх (громадянин Російської Федерації Владімір Гундяєв) володіє трьома квартирами: 145-метрова квартира на вулиці Серафимовича у Москві (приблизна оцінка в 70 млн. руб.); 38-метрова квартира на Ніколоямській вулиці в Москві (12 млн. руб.); 83-метрова квартира на Большеохтинському проспекті в Петербурзі (9 млн. руб.).
    Громадянка РФ Лідія Леонова, яка є троюрідною сестрою святійшого, має у власності чотири об’єкти нерухомості: 83-метрова квартира в Гагарінському провулку в Москві (47 млн. ​​руб.); 300-метровий будинок у селищі “Зелена Роща-1” в Одинцовському районі Московської області (10 млн. руб.); 121-метрова квартира (42 млн. руб.) і третина нежитлового приміщення в тому ж будинку на Набережній Крюкова каналу в Петербурзі площею 200 кв. м (3 млн. руб.).
    121-метрову квартиру в Петербурзі їй подарував бізнесмен Алєксандр Дмітрієвіч, який є давнім приятелем патріарха Кіріла (Гундяєва). Історія дарування досить показова і має недвозначну передісторію. За півроку до того, мерія міста Москви відкликала свої претензії до бізнес-партнера Дмитрієвича – громадянина Італії Ніколе Саворетті, який, до речі, також давно знайомий з предстоятелем РПЦ.
    Звісно ж, всі учасники ситуації заперечуються участь святійшого у “заминанні конфлікту”.
    Ще одна троюрідна сестра патріарха Кіріла (Гундяєва) Єлєна Холодова, яка, до речі входила до ради директорів банку “Пересвет” (банк також пов’язаний з РПЦ та її предстоятелем), володіє: 63-метровою квартирою на вулиці Расплетіна у Москві (22 млн. руб.); 63-метровою квартирою на Одеській вулиці в Петербурзі (10 млн. руб.).

    Схема нерухомості, якою володіє родина патріарха Кіріла (Гундяєва)
    Ілюстрація Анни Самойловой (взято з proekt.media)

    “Еспресо” також нагадує, що раніше з’являлися публікації про особисту участь патріарха Кіріла (Гундяєва) в автомобільному, нафтовому та ювелірному бізнесах. Однак, точно встановити і оцінити статки святійшого досить непросто, оскільки левова частка коштів зберігаються в банках Швейцарії, Італії та Австрії.
    Окрім цього, патріарх Кіріл (Гундяєв) може вільно розпоряджатися більш ніж 20 резиденціями, які належать різним релігійним організаціям РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне