П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Єрусалимський провів зустріч з президентом Палестини

    Президент Палестини Махмуд Аббас прийняв у понеділок, 17 січня, патріарха Єрусалимського Феофіла III.

    Під час зустрічі президент Аббас оцінив нещодавні заяви патріархів і глав Церков в Єрусалимі та підтвердив, що Держава Палестина продовжуватиме підтримувати народ Єрусалиму та захищатиме ісламські та християнські святині від нападів радикальних груп.

    Президент зазначив: «Ми поділяємо з вами важливість здійснення більш життєво важливих проєктів, які сприяють консолідації християнської присутності в Єрусалимі та на решті Святої Землі, і ми високо цінуємо ваші починання таких проєктів, а також вашу міжнародну кампанію, спрямовану на викриття порушень прав віруючих у Святій Землі», цитує orthodoxtimes.com.

    Президент Палестини наголосив на важливості продовження координації між усіма відповідними органами влади через Вищий комітет Президента у справах Церкви.

    Своєю чергою патріарх Феофіл привітав президента Палестини, сказавши: «Ми прийшли до вас з міста Єрусалиму, несучи надію в поєднанні з світлою духовністю, що походить від наших християнських та ісламських святих місць, які вистояли протягом всієї історії, попри всі складні обставини, які наш регіон пережив».

    Патріарх Феофіл підтвердив, що патріархи і глави Церков в Єрусалимі вирішили провести міжнародну кампанію, яка повідомляє християнському світу факти порушень проти Святого міста, особливо щодо православної нерухомості, яку загрожують захопити радикальні групи на площі Омара ібн аль-Хаттаба в Яффських воротах в Єрусалимі, яка є основним маршрутом паломників до Храму Гробу Господнього та різних монастирів, на додаток до процесу спотворення культурної та історичної ідентичності району Нових воріт.

    Крім того, патріарх Феофіл підкреслив, що він постійно говорить, що Свята Земля – це не тільки земля народження Христа, але й земля народження християнства, і додав що весь світ відповідає за виживання християн на Святій Землі та на Близькому Сході загалом.

    У зустрічі взяли участь голова Вищого президентського комітету у справах церкви Рамзі Хурі; Палестинський Верховний шаріатський суддя Махмуд Аль-Хабаш; і дипломатичний радник президента Маджді Аль-Халіді.

    Нагадаємо, раніше Єрусалимський патріарх закликав молитись про «припинення розколів та відновлення єдності».

    Фото: orthodoxtimes

    Найсвіжіше

    Популярне