Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Єрусалимський патріарх закликав молитись про «припинення розколів та відновлення єдності»

    З молитвою, щоб Господь дарував світ усьому світу і, особливо, на мученицькому Близькому Сході, припинилися розбрат і перемогла єдність Єдиної, Святої, Соборної і Апостольської Православної Церкви, пройшло розрізання традиційного грецького новорічного пирога «василопіта» в Єрусалимському Патріархаті з нагоди початку нового року (1/14 січня).

    «Виконуючи волю Божу і маючи перед собою сенс часу у Христі, що втілився від пречистого тіла Пресвятої Богородиці Марії, попросимо Великого єрарха Каппадокійського, святителя Василія, який прикрасив шляхи людські, молитися за спасіння душ наших обрізаному за тілом Господом і Богом нашим, а також про мир у всьому світі, особливо на випробуваному нами Близькому Сході, про припинення розколів та відновлення єдності Єдиної Святої Кафоличної та Апостольської Церкви та про звільнення людства від заразних різновидів вірусу Covid», – сказав Єрусалимський патріарх, цитує orthodoxtimes.com.

    Патріарх Єрусалимський Феофіл ІІІ благословив пиріг і у своїй промові також закликав усіх оновитися з початком нового року.

    На церемонії були присутні Генеральний консул Греції в Єрусалимі Євангелос Вліорас, архієреї Гробу Господнього, ченці, черниці, члени грецької діаспори та арабомовної пастви, а також учні Патріаршої школи, які виконали різдвяні та новорічні колядки.

    Нагадаємо, 11 січня посол РФ в Єрусалимі зустрівся із Єрусалимським патріархом. Агенти Російської Федерації не випускають зі свого поля зору Єрусалимського патріарха і щомісяця проводять з ним зустрічі, щоб гальмувати процес визнання ПЦУ з боку Єрусалимської Церкви та шкодити Вселенському Патріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне