Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Аляксандр Лукашенко міг заразити коронавірусом верхівку Білоруського екзархату РПЦ

    Єрарх Російської православної церкви, патріарший екзарх всієї Білорусі митрополит Мінський і Заславський Веніамін (Тупеко) захворів на коронавірус. Окрім нього, ковід було виявлено у одного з найстарших архієреїв Білоруського екзархату архієпископа Стефана (Корзуна) та єпископа Павла (Тімофєєнкова). Також, симптоми COVID-19 спостерігаються у архієпископа Гурія (Апалька).

    Про спалах захворюваності серед єрархів РПЦ в Білорусі інформує Credo press з посиланням на телеграм-канал “Хрысцiянская візія”.

    Відомо, що востаннє всі вказані єрархи служили разом 12 січня в Жировичному монастирі у день пам’яті митрополита Філарета (Вахромєєва), який спочив рік тому від наслідків коронавірусу. Примітно, що антиковідні заходи під час богослужіння, як це є традиційно для РПЦ, не дотримувались.

    Окрім цього, напередодні, 11 січня 2022 року, митрополит Веніамін Тупеко взяв участь в урочистому зібранні, на якому виступав Аляксандр Лукашенко. Лукашенко, який називає себе президентом Білорусі, мав явні ознаки респіраторного захворювання, і неодноразово натякав, що хворий на ковід.

    Патріарший екзарх всієї Білорусі Веніамін (Тупеко) у цей час перебував поруч. Захисні маски у обох були відсутні.

    Найсвіжіше

    Популярне